The Pavilion

The Pavilion marks the new western entrance into Regent's Place, a 13-acre development in the heart of London which features retail, leisure and public spaces. It is a structure made entirely of stainless steel in which a field of vertical columns supports a roof canopy 8 m above street level. The pavilion is 20 m by 5 m in plan, with 258 highly slender rectangular hollow sections supporting a roof plane, reflecting sunlight during the day and projecting light at night from lights integrated into the paving. The structure was opened to the public in 2009 and won a 2010 Royal Institute of British Architects (RIBA) Award for architectural excellence.

A case study on this structure is available in English and Chinese (clicking on the language will open the pdf).

For more structural case studies, please click here.

Published 18/02/2014 14:20:21 Last Modified 18/02/2014 14:24:36

Related Links: